31. mars 2012

Egg i form


Det er påske og tid for egg. Skal du ha frokostgjester, er dette en enkel rett som hverken krever mye arbeid eller oppmerksomheten din hele tiden. Eggene er også fine til påskebuffeen. Oppskriften er inspirert av Julia Childs franske og glamorøse «Oeufs En Cocotte». Eggeplommer og krem gir en fløyelsmyk konsistens, og i kombinasjon med spinat og løk er smaksbildet komplett. 


Spinat- og løkblandingen kan du klargjøre kvelden før. Begrensningen er hvor mange porsjonsformer du har eller hvor mange former du har plass til i vannbadet i ovnen. Husk at vannet må være kokende når du setter porsjonsformene i.

Servert sammen med litt lodderogn eller en stabel bacon og litt ristet brød har du en perfekt påskefrokost. Oppskriften er til fire porsjoner.

1 liten finhakket sjalottløk
1/2 ss olivenolje
1 pakke babyspinat
4 store egg romtemperatur
4 ss kremfløte
2 ts smør + smør til smøring av porsjonsformene
revet parmesan

1. Forvarm ovnen til 190 ºC. Romtemperer eggene.
2. Smør formene med smøret.
3. Stek hakket sjalottløk i litt olivenolje på middels varme i 2 minutter. Løken må ikke bli brun.
4. Legg i spinaten og rør lett til den faller litt sammen. Dette tar bare ett minutt eller to.
5. Sett til side og avkjøl.
6. Press overflødig vann ut av spinaten. Fordel spinat- og løkblandingen i de fire porsjonsformene.
7. Hell en spiseskje fløte hver porsjonsform. Sett formene i det kokende vannet. Når fløten er varm, knekker du et egg i hver form. Krydre med salt og pepper. Legg tilslutt en liten smørklatt på toppen.
8. Sett vannbadet med formene midt i ovnen i 10-15 minutter. Tiden avhenger av størrelsen på eggene og   formene, og hvor varm ovnen din er. Når de er ferdige skal de fortsatt være litt «skjelvne» og eggeplommene rennende.
9. Riv litt parmesan og dryss over. Server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar