31. mars 2014

Semulepudding med rørte bringebær

Mormors semulepudding går aldri av moten


Semule er laget av kjernen fra harde hvetesorter og andre kornslag. Opprinnelig er semule frøene fra mannagresset, men den semulen vi kan kjøpe i butikken er fremstilt fra hvete. Pastamelet er semule fra durumhveten Semolina, som er italiensk og betyr semi-malt - det vil si at hvetekjernen er grovmalt, ikke fint mel. Couscous er det samme som semule, bare enda grovere malt. 

Du trenger:
1 liter melk
1,25 dl semulegryn 
1 vaniljestang
2 ss sukker

eventuelt 2 eggeplommer


Slik gjør du:
  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
  2. Kok opp melken sammen med sukker, vaniljestang og frø. Når den koker, tar du ut vaniljestangen og drysser i semulegrynene mens du rører for å hindre klumper.
  3. Rør til det koker, demp varmen og la det småkoke på lav varme i ca 15 minutter under lokk. Rør av og til. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
  4. Hvis du ønsker å tilsette eggeplommer, tar du nå kjelen av platen, visper sammen eggeplommene og rører dem raskt inn i puddingen, litt av gangen. Sett kjelen tilbake på platen og la puddingen koke forsiktig opp mens du rører. 
  5. Fyll puddingen i porsjonsformer, glass eller en stor bolle, dryss litt sukker på toppen, dekk til med aluminiumsfolie og avkjøl i kjøleskap.
  6. Kok opp bringebær med litt sukker og litt vaniljesukker. Rør til sukkeret har smeltet. 
  7. Server semulepudding med rørte bær på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar