26. september 2017

Superenkel og sunn gresskarsuppe


Det er sesong for gresskar og denne nydelige suppen er uten mel eller fløte, bare jevnet ved å bruke blender. Spis den gjerne til lunsj eller som forrett. Suppen er fullverdig middag hvis du supplerer med for eksempel litt torsk eller annen hvit fisk og salsa.


1 gul løk
1 stor gulrot
1 kg gresskar (gjerne hokkaido)
3 hele fedd hvitløk (med skall)
½ rød chili 
1 liter vann + evt 1 glass tørr hvitvin
salt, pepper
sitronsaft
-
4 stykker torskerygg 
8 cherrytomater delt i fire
1/4 slangeagurk i små terninger
en liten bunt fransk persille, finklippet
litt olivenolje
salt, pepper


  1. Skrell løken og del i biter
  2. Skrell gresskar og del i 2-3 cm store terninger
  3. Skrell gulroten og skjær den i skiver
  4. Legg grønnsakene i en langpanne og drypp med olivenolje
  5. Bak i varm ovn (200º C) i ca 20 minutter til grønnsakene er gylne i kanten
  6. Legg grønnsakene over i en kjele
  7. Ta opp hvitløken og press den ut av skallet og ned i kjelen, kast skallet 
  8. Ta frøene ut av chilien og skjær den i biter og legg den i
  9. Hell over vann og eventuelt hvitvin
  10. La suppen koke i inntil 20 minutter til grønnsakene er møre
  11. Hell suppen over i en blender og kjør til jevn masse
  12. Hell tilbake i kjelen og hell i mer vann til den har den konsistensen du liker
  13. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og evt mer chili

Legg torsken i et lite ildfast fat, salt og pepre og sett i oven ved 180º C til den er skiver seg fint. Da er den ferdig og det tar bare noen minutter. 

For salsa: Bland tomatbåter, agurk-terninger og persille sammen med litt olivenolje, salt og pepper. 

Hell suppen i dype tallerkener. Legg fisken i midten og garner med salsa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar