27. august 2016

Panna cotta med marinerte jordbær


Fløyelsmyk panna cotta - superenkel å lage og alltid suksess. Marinerte jordbær passer fint, men bytt gjerne ut med andre bær som er i sesong.

5 dl fløte
3 gelatinplater
1 vaniljestang
5 ss sukker
noen dråper sitronsaft

1 kurv jordbær
1 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
frisk basilikum

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i en bolle.
  2.  Skrap ut vaniljefrøene av vaniljestangen. 
  3.  Hell fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljefrøene. Varm opp melkeblandingen forsiktig. La stå i noen minutter på svak varme oppunder kokepunktet. 
  4.  Smak til med sitronsaft og evt mer sukker.
  5.  Klem vannet ut av gelatinplatene. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinen. 
  6.  Sil blandingen over i en mugge som er lett å helle fra. Hell blandingen i lave glass (4 glass for større porsjoner og 6 for mindre porsjoner) og sett i kjøleskapet noen timer.
  7.  Skyll jordbærene og skjær dem i skiver. Drypp over balsamicoeddik og bland inn sukker og basilikumblader kuttet i tynne strimler. Bland forsiktig.
  8.  Legg de marinerte jordbærene over panna cottaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar