27. august 2016

Ovnsstekt dorade


Dorade er etterhvert oftere å finne i fiskediskene selv om denne fisken egentlig hører til i sydligere strøk. Men, doraden er kritthvit i kjøttet, karbofri, mager og har mild og fin smak. Kjempefin å grille, men egner seg også godt til ovnssteking.


Ovnsstekt dorade


Skyll og tørk av fisken med kjøkkenpapir. Hell over litt olivenolje og salte og pepre, både innvendig og utvendig. Stek i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter, til den slipper bena. (avhengig av fiskens størrelse).

I mellomtiden, knekk av bunnen på aspargesene og skrell dem med en aspargesskreller hvis det er nødvendig. Stek dem lett i pannen med litt smør, salt og pepper. De skal fortsatt være "al dente".

Lag en frisk salat med tomater, vårløk og sorte oliven. 

Litt gresk yoghurt smaker godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar