25. august 2016

Madeleines


Madeleines er små sukkerbrød som opprinnelig kommer fra Lorraine-distriktet i Frankrike. Kakene spises i Frankrike ofte til formiddagskaffen.

Disse nydelige små kakene er lett gjenkjennelige da de stekes i skjell-liknende former. Madeleineformer med plass til 12 kaker eller enkeltformer får du kjøpt i kjøkkenutstyrsforretninger eller på nettet.

Jeg har smaksatt med sitron, men jeg bruker det jeg har for hånden, for eksempel passer både appelsin og mandarin godt. Kakene kan også bakes med lavendel (tørrede lavendelblomster blandet med sukkeret + litt honning), eller hva med en sjokolade-madeleine?

2 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ss polenta eller strøkavring til strøing av formene
skall og saft av 1 sitron (godt vasket og helst økologisk)
¾ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g smør


  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pensle madeleine-formen(e) med litt av det smeltede smøret. Dryss forsiktig med polenta/strøkavring.
  3. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  4. Visp egg og sukker til hvit og luftig eggedosis.
  5. Bland inn resten av ingrediensene.
  6. La røren "hvile" 10-15 minutter.
  7. Stek kakene i 8 - 10 til de er lubne, gylne og gjennomstekte. Avkjøl litt på rist.
  8. Dryss kakene med melis og spis mens de er lunkne og helt ferske.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar