3. juli 2016

Tunfisk med salturt


Fersk tunfisk må ikke sammenliknes med tunfisk på boks. Men det er også viktig at tunfisken virkelig er fersk. Noen forretninger og restauranter tilsetter visstnok rødfarge for at den skal se mer delikat ut, og et kjent triks er å vakuumpakke fiskestykket om natten for å forlenge holdbarheten. Kjøp derfor fersk tunfisk der du kan spørre om når den kom til butikken, eventuelt også om når den er fisket.

Salturt er heller ikke noe vi finner i butikkene veldig ofte. Salturten på bildet ble kjøpt i fiskebutikken i Lysekil. Det beste er å plukke den selv. Salturt vokser langs strendene i Norge fra Oslofjorden til Troms, på mudderflater og i strandenger i fjæra. Stenglene er leddet, saftige og salte fra sjøvann og salt luft. Salturten kan brukes rå, kokt eller bare en rask runde i stekepannen med litt smør.

Og kombinasjonen tunfisk og salturt er nydelig.

Lag en god marinade til tunfisken. F eks en blanding av solsikkeolje, soyasaus, litt sitronsaft, skivet fersk ingefær, hakket rød chili, finhakket hvitløk og salt og pepper. La fisken marinere i minst en time.

Stek fisken på varm grill eller i varm panne noen få minutter på hver side. Fisken skal være stekt på utsiden og rosa inni.

Serveres med råstekte poteter og sitronbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar