15. januar 2015

Pesto



Sammenliknet med hjemmelaget pesto er butikkjøpt en ganske så trist affære. Hjemmelaget pesto er frisk på farge og smak, og uten konserveringsmidler. Favoritten her i huset er foccacia med grillede grønnsaker, parmesan i skiver og pesto. Det er lunsj, det! Vi bruker også pesto blant annet til fisk og til grillmat.

Rist gjerne en hel pakke pinjekjerner i stekepannen når du først er i gang. Når de er avkjølt, legg dem i et tomt syltetøyglass med tett lokk. Da har du ferdige pinjekjerner til salat eller når du plutselig finner ut at du vil lage pesto. Du kan også lage pesto av bladpersille, rucola eller andre urter du liker og som passer til det du skal servere. Bland gjerne flere typer urter. 

Ingredienser:
1 potte urter
1 neve ristede pinjekjerner (gylne og tørre)
1 bit parmesan kuttet i små biter
1 lite fedd hvitløk
1/2 dl god olivenolje
1/2 dl nøytral olje som f eks solsikkeolje
litt hvitvinseddik og/eller sitronsaft  
salt og pepper


  1. Klipp av urtene og skyll dem. Rist av vannet. 
  2. Legg alle ingrediensene unntatt eddik/sitronsaft og salt /pepper i beholderen til stavmikseren. 
  3. Kjør pestoen godt sammen. 
  4. Smak til med hvitvinseddik/sitronsaft, salt og pepper. 
  5. Spe med vann hvis du synes den er for tykk i konsistens. Smak til igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar