10. januar 2015

Ovnstørkede cherrytomater

Nydelige søte små tørkede tomater - til grillmat, fisk, ost, i sauser, salsaer og chutney. 


Vask tomatene og fjern stilkene. Del dem i to på langs. Ta ut frøene hvis du gidder (jeg gjør det ikke).

Dekk et stekebrett med bakepapir og legg tomatene på - med litt avstand mellom hver.

Dryss over litt fingersalt og friske urter, for eksempel rosmarin, timian eller persille. Du kan eventuelt også dryppe over litt olivenolje.

Tørk tomatene på nederste rille i ovnen ved ca 50 - 80 °C - helst med varmluft. La døren stå på gløtt slik at fuktigheten unnslipper. Husk at de skal tørke, ikke steke. Hvis du skal tørke flere brett tomater samtidig, er det viktig å ha litt avstand mellom brettene.

Etter 5-6 timer begynner tomatene å bli ferdige. De skal være litt seige i konsistensen.

Bruker du steriliserte glass som du forsegler, holder de fint i 6 måneder.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar