13. juli 2014

Eggesalat - Eggsalad

Eggesalat spiste jeg første gang i USA på 70-tallet. Som utvekslingsstudent i Minnesota fikk jeg et møte med tradisjonell hjemmelaget amerikansk mat. "Mom" var utrolig dyktig på kjøkkenet, og hel- og halvfabrikata var nesten utenkelig. Noen år etter dette oppholdet kom jeg over Betty Crocker's kokebok, og fant her mange oppskrifter som liknet på Mom's. En av disse er eggesalaten til Egg salad Sandwich som passer så utrolig godt i nistepakken på søndagstur.  



8 hardkokte egg, skrelt og grovhakket

  • 1 dl majones
    2 ss stangselleri, hakket
    2 ts Dijon-sennep
    litt finhakket rød chili
    salt og pepper
    salat eller brønnkarse
    brød eller ciabatta

    1.    Grovhakk de hardkokte eggene og legg dem i en bolle.
    2.    Tilsett majones, hakket selleri, dijonsennep og chili. Rør godt.
    3.    Smak til med salt og pepper.
    4.    Legges på brødskive eller ciabatta sammen med litt salat eller brønnkarse

  • Se her hvordan Politiken lager eggesalat på dansk: http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE2081310/aeggesalat/

  • Hjemmerørt. Æggesalat kan man købe færdiglavet, men hvorfor købe, når man kan pimpe sin egen salat, spørger Tina Scheftelowitz: Der er ikke noget nemmere end at mose et æg og tilsætte mayo og karry.
    Foto fra http://politiken.dk/mad/opskrifter/

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar