22. september 2013

Smuldrepai med plommer - Crumble with plums















Det er fortsatt sesong for norske plommer, og det er spennende å utforske utforske ulike slag av plommer, og finne ut hva som passer best til hva. Lag paier, kaker, plommekompott, plommechutney til ost eller hermetiserte plommer til julaftens dessert. 

Plommer har få kalorier, lav GI og masser av C-vitaminer.
Er du så heldig at du har plommer i hagen, er du "reddet" hvis noen skulle stikke innom på kaffe på kort varsel. Bak en smuldrepai mens dere oppdaterer hverandre på siste nytt. Du trenger ikke engang å ta fram kjøkkenmaskinen. 
Du trenger:
375 g hvetemel
1 ts kanel
200 g sukker
250 g smør eller margarin
600 g plommer


  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Smør en liten langpanne med litt smør.
  2. Del plommer i to og ta ut steinene.
  3. Smuldre sammen mel, sukker, kanel og smør til en grynet masse med fingrene. 
  4. Hell halvparten av melmassen i langpannen. Legg over de delte plommene med kuttsiden ned. Hell over resten av melmassen.
  5. Stek i forvarmet ovn på 200 °C i 35 - 40 minutter.
Serveres lun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar