29. september 2013

Kalv i Marsala - Scallopine al Marsala


Dette er en ”nasjonalrett” fra Sicilia der sausen er basert på siciliansk dessertvin. Veldig enkel å lage og smaker fantastisk.


4 porsjoner

Du trenger:
600 g kalveschnitzler i 4 tynne skiver
4 fedd hvitløk
litt olivenolje
2 dl Marsala vin
2 dl kyllingkraft
3 ss kaldt smør i terninger
salt og pepper
litt kajennepepper
litt tørketoregano
sitronsaft
sukker 

Slik gjør du:
  1. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  2. Stek hvitløksfeddene til de er gylne. Legg til side.
  3. Brun kalveschnitzlene raskt på begge sider. Legg til side og hold varme.
  4. Hell Marsala vin og kraft i pannen, kok opp og la det redusere til ca halvparten.
  5. Pisk inn kalde smørterninger til sausen blir blank og tykner litt.
  6. Smak til med salt, pepper, oregano, kajenne, sitronsaft og evt litt sukker.
  7. Legg kjøtt og hvitløksfedd i sausen og varm raskt opp.
  8. Server med brokkoli og tynn spagetti eller ris eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar