26. oktober 2012

Rødkål med rødbeter og tranebær




















Rødkål er nydelig til svinekjøtt og superenkelt å lage. Egentlig forstår jeg ikke hvorfor folk bruker posesurkål. Det er riktignok billig, men altfor søtt og grøtete. 


Den enkleste surkålen inneholder bare strimlet hvit hodekål, karve, eddik, sukker og salt. Vil du lage noe som smaker litt mer og er noe rundere i kanten, kan du kjøre på med andre gode smaker som passer til. Til spegrisen (se egen oppskrift)  laget vi rødkål med rødbeter og tørkede tranebær. I tillegg tilsatte vi litt solbærsirup etter tips fra Hellstrøms julesurkål, noe som fungerte veldig bra. Fargen på den ferdige rødkålen ble fantastisk, og smaken rund og ikke for mye preg av jul.

1 hode rødkål
2 sjalottløk
1 liten rødbete
Litt oliven olje 
1 ss honning
1 neve tørrede tranebær
2 ss rødvinseddik
olje
sukker, salt og pepper
1 ts karve
2 ss solbærsirup
  1. Skjær kålen i strimler og finhakk sjalottløken. 
  2. Vask og skrell rødbeten. Skjær den julienne (tynne strimler).
  3. Ha litt olje i en kjele sammen med kål, sjalottløk, rødbetestrimler, honning, eddik, karve og tranebær.
  4. Kok på svak til middels varme under stadig omrøring i ca 25 minutter eller til konsistensen er slik du liker den. Tilsett litt vann hvis det blir for tørt.
  5. Smak til med solbærsirup og eventuelt sukker, salt og pepper.

Les også om surkål med eple og korianderfrø:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar