20. januar 2013

Sjokoladepudding med vaniljesaus - Chocolate pudding with custard


















Elsker du sjokolade? Da må du lese Roald Dahls "Charlie og sjokoladefabrikken". Eller kanskje enda bedre: Joanne Harris' "Bittersøt sjokolade"  (Chocolate) om Vianne som streifer omkring og tilslutt slår seg ned i en liten fransk landsby sammen med sin lille datter Anouk. Hun åpner en liten sjokoladebutikk, og jeg kan garantere at du kan formelig kjenner den fantastiske lukten av sjokolade som sprer seg i butikken og i gaten utenfor. Mens du venter på å få bøkene i hus, kan du jo lage sjokoladepudding til dessert. 

Sjokoladepudding til 4

1 plate kokesjokolade 70 %
1,5 dl vann
2 ss sterk kaffe (ferdig kaffe)
1 dl Maisenna
0,7 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
7 dl H-melk


  1. Varm opp vann og kaffe i en kjele med tykk bunn.
  2. Løs opp kokesjokoladen i vannet og kaffen, og rør sammen.
  3. Bland alt det tørre og pisk inn melken til glatt røre.
  4. Hell melkeblandingen i kjelen sammen med sjokoladeblandingen.
  5. På lav til medium varme, rør til blandingen småkoker og blir ganske tykk og glatt. Pass på at den ikke brenner seg i bunnen.
  6. Skyll formen(e) i vann og hell i blandingen.
  7. Avkjøl i kjøleskap. 



Vaniljesaus

5 dl H-melk
1 dl sukker
5 eggeplommer
1 vaniljestang

  1. Klipp opp vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. 
  2. Legg vaniljestang og frø i en kjele med tykk bunn og hell på melken. Kok opp.
  3. Pisk sukker og eggeplommer til tykk og blank.
  4. Hell den kokende melken i eggeplommeblandingen – litt av gangen – og pisk hele tiden. 
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen, sett kjelen å platen på lav varme og fortsett å piske til sausen en tykner. Sausen skal være meget varm, men ikke koke.
  6. Når sausen er passe tykk, hell den i en mugge og avkjøl i kjøleskap.

1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett