18. november 2012

Høstfest med spegris - Autumn feast with suckling pig

Hver høst inviterer vi venner til høstfest. Menyen varierer. I år besluttet vi å servere spegris, også kalt pattegris eller diegris. En naturlig tanke med så ren og "ubesudlet" råvare, var å lage tilbehør inspirert av steinaldermaten; masse grønnsaker, bær og nøtter, og et minimum av sukker og kornprodukter. 

Siden vi aldri har gjort dette før, var det greit å involvere gjestene i matlagingen - noe våre venner ikke hadde noe i mot. Festen var også innvielse av vårt nyoppussede kjøkken, og vi var spente på om det var mulig å være åtte kokker uten å gå helt i beina på hverandre.

Bordet ble pyntet tidlig på dagen, oppskrifter ble kopiert opp og forrettene lagt opp på fat, dekket med folie og satt i kjøleskapet.Vi hadde fois rett fra krukka med ruccola, portvinsaspik med Livs berømte proteinbrød til. I tillegg litt spansk spekepølse med ristede pinjekjerner, kapersblomster og artisjokkhjerter. Og naturligvis Cava i bøttevis.Til spegrisen serverte vi små franske poteter glasert med ramsløk fra glass, fløtestuet grønnkål og saltbakte sjalottløk med timian. Vi laget også en vinsaus som fikk stå og småkoke til grisen var ferdig. Se egne oppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar