28. november 2012

Pannestekt havabbor - Sea Bass











Havabboren kan leve i ferskvann, brakkvann og saltvann, og finnes blant annet i Atlanteren og i Nordsjøen helt opp til Nordland. På sommeren kan den stå i elvemunninger, gjerne på steder en kan få sjøørret. På vinteren står den dypere i havet.


For sportsfiskere er havabboren virkelig "et catch" - den er morsom å fiske fordi den gjør mye motstand og dessuten smaker den fortreffelig. Pannestekt havabbor er favoritten: hvit og ganske fast i kjøttet og mild i smaken. Og du trenger ikke å være sportsfisker for å ta tak i denne delikatessen: velassorterte fiskedisker i Meny og Ultra har den i blant. 

Slik gjør du: 

  1. Hvis du har fisket den selv må du sløye fisken og skrape bort alle skjell.
  2. Fileter fisken. Skjær snitt i skinnet for at det ikke skal "dra" sammen fileten under steking.
  3. Fres opp en gulrot og litt løk i biter. Kok kraft på litt hvitvin, vann, fiskeben og -avskjær sammen med gulroten og løken.
  4. Stek fisken med skinnsiden ned i godt smør. Øs over det varme smøret under stekingen. Krydre med salt og pepper.
  5. Monter sausen med kaldt smør i terninger, rør inn klippet persille og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  6. Server fisken med pannestekte poteter, agurksalat og saus.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar