15. august 2012

Salsa Verde


















Den grønne urtesausen kalles Salsa verde både i Italia og i Spania. På fransk Sauce verte og på tysk: Grüne Soße eller Frankfurter Grie Soß.


Salsa Verde er en veldig anvendelig saus.Nå når grillsesongen er i gang, kan du servere denne til grillet fisk, grillede lammekoteletter eller grillede grønnsaker. Eller som tilbehør til nykokte reker eller sjøkreps. Varier urtene i forhold til hva den skal serveres til. Bruk for eksempel  estragon og persille til hvite asparges, og persille, rosmarin og mynte til lam.  Urtene kan finhakkes for hånd, men stavmikseren fungerer også fint.



Du trenger:
2 fedd hvitløk
saft og skall av 1 liten sitron

1 ss sennep, gjerne Dijon
2 1/2 dl olivenolje 
friske urter som f eks bredbladet persille, basilikum og mynte 
2 ss hakkede kapers 
salt, pepper og en anelse sukker

Slik gjør du:
  1. Kjør hvitløk, sitronsaft og sitronskall med stavmikserkniv til fint kuttet og godt blandet. 
  2. Tilsett olivenolje og krydderurter og kjør til urtene er finhakket.
  3. Legg i kapers og kjør noen sekunder.
  4. Smak til med salt, pepper og sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar