8. august 2012

Brownies

Visste du at en Brownie i engelsktalende land egentlig er et medlem av jentespeiderne? En Brownie er normalt en jentespeider mellom 7 til 10 år. 

Brownies som vi kjenner dem, er søte amerikanske konfektkaker som vi ofte får kjøpt på kafeer og kaffebarer. Kakene skal ha myk og litt klissete kjerne, og passer spesielt godt til en kopp espresso.  

Raske å lage og nydelig som dessert hvis du legger på noen bringebær og en kule vaniljeis.








2 egg
180 g brun farin
80 g smør
100 g 70 % sjokolade
1 ss vaniljesukker
en anelse salt
75 g hvetemel
ca 100 g valnøtter uten skall, evt mandler eller andre typer nøtter

  1. Pisk egg og farin til tykk eggedosis. 
  2. Smelt smør og sjokolade på lav varme. Avkjøl noe.
  3. Rør forsiktig inn siktet hvetemel i eggedosisen. 
  4. Bland inn grovhakkede nøtter og den litt avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.
  5. Dekk bunnen i en liten langpanne (f eks 20cm x 28 cm) med bakepapir. 
  6. Hell i røren og stek ved 150 grader i ca 40 minutter. Brownies skal være litt seige og fuktige i midten.
  7. Avkjøl og del opp i kvadrater. 
Brownies med peanøtter er verdt å prøve. Det salt mot det søte er fin kombinasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar