20. juli 2012

Sommerens jordbærterter













Disse søte små porsjonstertene lager du i god tid og oppbevar dem gjerne i en av julens kakebokser. De fylles og pyntes like før servering.


Mørdeig:
2 dl hvetemel
70 g smør
2 ss melis
1 eggeplomme

Fyll:
vaniljekrem (lag selv eller kjøp ferdig og bland inn litt pisket krem)

Friske jordbær i skiver
Melisdryss
  1. Lag mørdeigen: Smuldre smøret i melet, og bland raskt inn de andre ingrediensene. Samle til en deig, pakk inn i matpapir og la den hvile i kjøleskap i ca 30 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader. 
  3. Kjevle ut deigen til 2-3 mm, kle små paiformer, prikk med gaffel og la dem hvile litt før de settes i stekeovnen.
  4. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter til de er gylne, men ikke brune.
  5. La tertene avkjøle litt før de tas ut av formene. 
  6. Fyll vaniljekrem i formene og legg over friske jordbær. Dryss over litt melis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar