6. juni 2012

Bakte epler

Bakte epler er en klassiker, superenkelt å lage, og barn og voksne elsker dem.


Selv om årets epler ikke er klare før til høsten, er dette en dessert som kan lages og spises hele året. Vi har nettopp hatt en periode med lave temperaturer og isende kald vind til tross for at kalenderen sier "mai". Vi hadde lyst på en varmende dessert, og de bakte eplene passet bra. 


Eplene kan også bakes på grillen. Sett dem i en aluminiumsform, dekk med folie og la dem klare seg selv på indirekte varme mens du griller hovedretten.


Du trenger:


4 store grønne epler
4 ts usaltet temperert smør
1 ts malt nellik
2 ts malt kanel 
2 ss brunt sukker
4 ss honning
skall og saft av 1/2 appelsin
skall og saft av 1/2 sitron
en anelse salt

1 ss sukker til å drysse på til slutt


  1. Forvarm ovnen til 180 °C
  2. Fjern kjernene fra eplene,slik at det er et hull i eplet
  3. Legg eplene i en ildfast form
  4. Bland  alle ingrediensene godt
  5. Fyll blandingen i hullene og gni inn eplene på utsiden med litt av blandingen
  6. Dryss litt sukker på toppen
  7. Stek eplene i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter til de er gyldne og myke
  8. Før servering: hell den karamelliserte juicen fra bunnen av formen over eplene og server eventuelt med en kule vaniljeis eller pisket krem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar