1. mars 2012

Vafler

Ofte trenger vi en vaffeloppskrift som gir mange vaffelplater, for eksempel på barnas idrettarrangementer eller bursdager, servert med brunost eller bringebærsyltetøy fra store glass. 


De gylne, sprø og helt nystekte rømmevaflene med bare litt sukker og en sterk kopp kaffe - det er kosestund for voksne.




Vafler med egg (ca 15 plater)


4 små egg
1/2 ts salt
4 ss sukker
2 ts kardemomme
1 ss vaniljesukker
5-6 dl hvetemel
ca 4 dl melk
3 dl lettrømme eller kefir
3-4 ss smør
-
2 ts bakepulver


  1. Visp alt - bortsett fra bakepulveret - til en jevn og passe tykk røre. 
  2. La røren svelle i minst 20 minutter. 
  3. Smelt smøret og hell det i røren.
  4. Like før du starter stekingen, kan du tilsette bakepulveret.
  5. Stek vaflene gyllenbrune og avkjøl på rist.


Rømmevafler (ca 8 plater)

1/2 l seterrømme
1 ts salt
3 dl hvetemel
1 1/2 dl vann
-
1 ts bakepulver

  1. Visp alt - bortsett fra bakepulveret - til en jevn røre. 
  2. La røren svelle i minst 20 minutter. 
  3. Like før du starter stekingen, kan du tilsette bakepulveret.
  4. Stek vaflene gyllenbrune og nyt med en gang.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar