22. februar 2012

Gulasjsuppe

Gulasj-suppen (eller Gullasch) betyr gjetermat, og er en av Ungarns nasjonalretter. Tyskerne spiser mye gulasj-suppe, og der er den kjent for å være suveren mot "dagen derpå". Uansett - denne suppen er smakfull og varmende vintermat som passer til både lunsj og middag.





Du trenger:
½ kg høyrygg av okse
nøytral olje til steking
1 hakket løk 
2 hakkede hvitløksfedd
1-2 ss paprikapulver
1 ts kummin
salt og pepper
1 - 1,5 l vann eller kjøttkraft
2 røde paprika, uten frø og frøhus, i tynne strimler
1 liten sellerirot i små terninger
1 gulrot, i små terninger
½ rød finhakket chili
½ boks hermetiske tomater
½ stangselleri i tynne skiver
4 store eller 6 små kokfaste poteter, i små terninger


Slik gjør du:

  1. Rens kjøttet for sener og fett, og skjær det i terninger, ca 2-3 cm i diameter. 
  2. Brun kjøttet, litt av gangen, i litt olje i en gryte. 
  3. Ta ut kjøttet og fres løken til den blir blank og litt gyllen. 
  4. Legg i hvitløken noen sekunder før du legger kjøttet tilbake i gryten igjen. 
  5. Tilsett krydder, hell på vann/kraft og la det koke på svak varme i minst 30 minutter til kjøttet er mørt. Juster med vann/kraft slik at du får ønsket konsistens.
  6. Legg i grønnsakene og la det koke videre i ca 20 minutter til potetene og grønnsaker er møre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar