1. desember 2011

Rakfisk

Rakfisk er ett av høstens store høydepunkter. Kjøper du den som filet, er det bare å skjære i passe store biter og pynte med nødvendig tilbehør. Kjøper du hel fisk, er det litt jobb å rense, men helt overkommelig. Bruk gjerne plasthansker som både beskytter hendene, men som også er hygieniske.



ca 300 g rakfisk per person

1 Skyll fisken. 
2 Hvis den er veldig moden eller veldig salt, kan den legges i melk en times tid.
3 Skjær av hodet. 
4 Stikk kniven inn ved ryggbenet for å få tak i det. Dra forsiktig. 
5 Fjern skinnet. 
6 Skjær i biter på 2-3 cm.

Godt til rakfisk
Liebhabere spiser rakfisk med smør og flatbrød, men de aller fleste synes det er godt med litt annet tilbehør også. Det kan for eksempel være poteter, flatbrød, smør, rømme, hardkokte egg, rødløk, purre, syltede rødbeter, rødbetpurè, fransk persille eller dill. Og så øl og dram naturligvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar