10. desember 2011

Pærer i rødvin med smak av jul - Poached pears in red wine














Disse pærene er posjert i rødvin tilsatt julens krydder. En enkel dessert som smaker jul og som er flott å se på. 

Når juleribbe med tilbehør er fortært, står desserten for tur. For mange er det tradisjon å ha riskrem eller multekrem på julaften. Begge er av den mektige sorten og det kan lett bli for mye etter en full ribbe-middag. Et godt dessertalternativ kan derfor være rødvinsposjerte pærer smakt til med krydder som hører julen til. Alkoholen i rødvinen gir god ”kant” og fordamper under kokingen. De vakre rubinrøde pærene passer godt til litt vaniljeis eller pisket krem - en enkel dessert som smaker jul og som ser flott ut på tallerkenen. 

Jeg har brukt små pærer, men du kan bruke pærer i alle størrelser. Beregn 1 middels stor pære per person. Oppskriften er til 4 personer.

4 pærer
3-4 dl rødvin
5 ss sukker
10-15 hele nellik
1 kanelstang
1 hel stjerneanis
skall av 1/2 sitron (uten det hvite)
saft av 1/2 sitron

  1. Kok opp rødvin, sukker, krydder, sitronsaft og sitronskall og la det koke noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Bruk en kjele som passer slik at pærene blir stående forholdsvis trangt. 
  2. Skrell pærene og sett dem ned i rødvins-/krydderblandingen.
  3. La pærene trekke, ikke koke, på svak varme i ca 20 minutter eller til de er møre, men ikke bløte.
  4. Trekk kjelen av varmen og avkjøl pærene i væsken. Ta ut krydder og skall.
  5. Server pærene avkjølte eller lunkne med laken og iskrem eller pisket krem.

Ønsker du tykkere lake, kan du jevne den med litt maisenna.

1 kommentar:

  1. Just loved this dessert! Happy x-mas to you!

    SvarSlett