1. desember 2011

Grillede småsild eller sardiner

Grillede sardiner er veldig vanlig i Spania og Portugal, men også på Kanariøyene. Ett av mine beste matminner er fra Lagos i Portugal - vi ruslet bryggelangs og ved lunsjtider fant vi kafeteriaen som de lokale fiskerne og fiskehandlerne brukte. Langbord med hvite papirduker, grillet hvit fisk og grillede sardiner, kokte poteter og store boller med grønn salat. Olje og eddik, salt og pepper og vin i mugger.

Vi ble geleidet til langbordet og de vennlige portugiserne lagde plass til oss. Vi forstår ikke portugisisk, men med norsk, engelsk og litt spansk akkompagnert med finger- og kroppsspråk var det greit. Vi fikk "menge" oss. Og "hælle måne" for et måltid!


Selv om det er vinter, er det ingen grunn til at grillen skal stå i garasjen. Måk bort eventuell snø, og fyr opp. Fingervotter fungerer fint!


Grillede småsild eller sardiner 
Skyll fisken og tørk dem med kjøkkenpapir. Drypp med olivenolje og dryss godt med fingersalt. Legg dem på meget varm grill og snu dem når de har fått litt farge. De er ferdige når de slipper beinet. Hvis de ligger for lenge blir de tørre.


Server med kokte poteter, salat og en lett rødvin. Sunt og veldig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar