13. november 2011

Mormors havrekjeks



Det er mange hyggelige tradisjoner knyttet til julen, og en er min mormors havrekjeks som vi av en eller annen merkelig grunn bare baker til jul. Disse bitte små munnfullene med litt geitost er standard på vår julefrokost.

Du trenger:
5 dl små snarkokte havregryn
2 dl kokende melk
125 gr smør eller margarin
2 dl hvetemel (ca 100 gr)
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts hjortetakksalt (hornsalt)

Slik gjør du:
  1. Legg havregrynene i den kokende melken og la stå i minst 2 timer til det er avkjølt.
  2. ”Gni” smøret inn i røren i en mikser med K-spaden, evt gni inn smøret med fingertuppene. Tilsett resten av ingrediensene og kna deigen sammen.
  3. Legg deigen kaldt, gjerne til neste dag, pakket i plastfolie.
  4. Kjevle deigen så tynn som mulig på melet underlag, Stekes rett på stekebrett ved 150 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Kjeksene skal være gylne og sprø. Oppbevares i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar