3. desember 2011

Lutefisksufflé

Det kan jo hende at det er igjen rester etter en lutefiskmiddag, og den eneste måten jeg får brukt rester av lutefisk på er i sufflé.




Rask og enkel å lage - utfordringen er at den faller fort sammen, så den må serveres straks. Til suffleen er det godt med kokte poteter, bacon i terninger, grønne selskapserter  og eggesmør.

(6 porsjonsformer)

3 dl kokt lutefisk i små biter, renset for bein og skinn
3 egg
3 dl kremfløte
2 ss smør
3 ss hvetemel
revet muskat
salt og pepper
friskpresset sitronsaft



1 Forvarm ovnen til 200 C.
2 Smør porsjonsformer (også kalt ”cocotte”) rikelig med smør og dryss med brødrasp.
3 Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med varm fløte og visp til en glatt hvit saus. La den koke minst 5 minutter på svak varme. Smak til med salt, pepper, revet muskat og sitronsaft.
4 Skill eggene. La sausen avkjøles litt før du rører inn én eggeplomme av gangen.
5 Bland inn fiskebitene.
6 Pisk eggehvitene sammen med litt salt til de blir veldig stive, og vend dem forsiktig inn i sufflérøren - 1/3 om gangen.
7 Hell sufflérøren i formene, glatt toppen med en kniv og dra fingeren rundt kanten for å fjerne overflødig sufflérøre slik at suffleen ikke blir hengende igjen på kanten. 
8 Stek suffleene midt i ovnen i ca 30-35 minutter og server straks. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar