25. november 2011

Eksotisk yoghurtkake


For å lage denne kaken trenger du ikke stekeovn, men den trenger å stå kaldt for at fyllet skal stivne. 



Bunn
100 g tørre småkaker eller 15 Digestivekjeks
150 g smeltet smør
2 ss sukker
¼ ts kanel

Knus småkakene. Smelt smøret og bland i knuste småkaker, sukker og kanel. Dekk bunnen på en bløtkakeform med bakepapir, og hell i kjeksmassen. Klem den ned i bunnen slik at overflaten blir glatt, og sett formen i kjøleskapet.

Fyll
4 plater gelatin
2 dl fløte
4 ss melk
1/2 l fruktyoghurt

Legg gelatinen i kaldt vann noen minutter. Kok opp melken, klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme melken. Stivpisk fløten til krem, bland inn yoghurt og gelatin. Hell massen over kakebunnen og sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer.

Topping
1 kiwi
1 klementin
1 banan
frisk ananas
blå druer
2-3 store plommer
1 pakke gul gelé

Lag geleen etter beskrivelsen på pakken. Sett geleen tilside til den er begynner å stivne. Dekk kaken med frukt og hell halvstivnet gelé over. Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer.
  
Skyll en skarp kniv i varmt vann, tørk av den og skjær forsiktig rundt kanten av kakeformen. Løsne forsiktig formen og løft den av. 


NB! Stoffer i kiwi medfører at geleen ikke stivner helt. Det kan derfor være lurt å bruke annen frukt enn kiwi, eventuelt ikke legge kiwi langs kanten på kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar