19. september 2011

Ostepai - quiche














Ostepai er veldig fransk og kalles quicheDen passer til lørdagslunsj, jenteselskap eller middag med en frisk salat til.


Ostepai er ofte fylt med skinke eller skalldyr, men du kan fylle den med hva du vil; dine favoritter eller det du måtte ha i skapet. Denne paien er fylt med lettstekte baconskiver, brokkoli, tomater og en oste- og eggeblanding. 



Paideig
125 g romtemperert smør
250 g hvetemel
3 - 5 ss kaldt vann 

Fyll
1 hakket sjalottløk
1 boks hermetiske tomater
2 dl hvitvin
2 fedd finhakket hvitløk
salt
pepper
fersk chili etter smak
1 lite hode brokkoli i bitte små buketter uten stilk
baconskiver 

Egg- og osteblanding
2 dl revet ost, gjerne blanding av flere slag
3 dl kremfløte
1 ts italiensk salatkrydder
4 egg

revet ost til toppingen

1 Legg smøret over melet i en bolle. Kna smøret sammen med melet til det er godt blandet.
2 Hell over vannet og kna deigen til den har samlet seg. Sett deigen i kjøleskapet i minst 1 time eller natten over.
3 Kjevle ut deigen til den dekker paiformen og henger litt utover kanten. Prikk godt med gaffel.
4 Forstek paiskallet ved 200 ºC i ca 15 minutter.
5 Lag tomatrøren ved å frese opp sjalottløk i litt olivenolje, hell i tomatene, vin og krydder, og la det småkoke på svak varme i ca 25 minutter, eller til det meste av væsken er fordampet. Avkjøl noe.
6 Stek baconskivene lett i en stekepanne. Legg brokkolibukettene i lettsaltet kokende vann og la vannet koke opp igjen. Trekk kjelen av platen. Vent ett minutt, hell av vannet og skyll med kaldt vann. La brokkolibukettene renne av på kjøkkenpapir.
7 Lag eggblandingen ved å vispe sammen eggene, tilsett fløte og pisk eggene og fløten sammen. Tilsett revet ost og krydder og bland det godt inn.
8 Legg baconskivene i bunnen av paiskallet. Hell i tomatblandingen og legg i brokkolibukettene. Hell over eggblandingen, og ”løft” litt forsiktig med en gaffel for å blande det litt. Dryss over revet ost.
9 Sett paien i ovnen og stek den ved 190 ºC i ca 20 minutter til egg- og ostemassen så vidt har satt seg. Steketiden er avhengig av hvor stor paiform du bruker. Stikk i fyllet med en pinne for å kjenne om eggblandingen har stivnet. Hvis paien står for lenge i ovnen, vil fyllet synke sammen og ostemassen blir tung og kompakt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar