5. september 2011

'Dagens': Ferske chorizopølser med mandelpotetpuré og rødløk














Dette er skikkelig husmannskost! Ikke avansert og jålete, men enkelt og raskt å lage, og mye smak.



Ferske chorizopølser er snadder. Kanskje ikke det magreste du kan spise, men uansett mye sunnere enn hel- og halv-fabrikata fulle av konserves og ukjente E-stoffer. 


Skjær rødløken i smale båter og stek dem sammen med friske sjampinjonger i litt smør. La det gjerne renne av på litt kjøkkenpapir.

Kok mandelpoteter og mos dem forsiktig med en håndmoser eller en potetpresse. Rør inn litt varm melk og litt smør, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat. Hvis du rører for mye, vil mosen bli seig som tapetklister.

Stek pølsene i smør eller legg dem på varm grill til de er gylne. La dem renne av på litt kjøkkenpapir før servering. Sett frem grov sennep og pepperkvern, og middagen er klar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar