25. august 2011

Grillede tigerreker med kald grønn saus












Disse tigerrekene er fin lørdags lunsj eller som forrett. Landbrød eller ris er godt til.


Tin rekene og tørk godt dem kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper og drypp over litt olje. Grill rekene raskt på veldig varm grill på begge sider til de er litt gylne og gjennomstekte.


Denne kalde grønne sausen er veldig anvendelig; den passer fint til både grillmat, kjøttfondue og som dipp til grønnsaker. Bytt gjerne ut lettrømmen med yoghurt eller bruk like deler lettmajones og yoghurt. Ved å bruke frisk mynte i stedet for gressløk blir sausen litt mer middelshavsk

Du trenger:
1 finhakket sjalottløk
100 g frossen spinat eller 1 pakke frisk spinat
2 dl tørr hvitvin
50 g majones
50 g lettrømme
finhakket persille
finhakket gressløk
litt kajennepepper
1 ss sennep
salt og pepper
frisk sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Tin spinaten og la vannet renne av. Hvis du bruker frisk spinat: forvell den noen sekunder i kokende saltet vann, avkjøl raskt i isvann. Klem ut vannet av spinaten.
  2. Kok opp finhakket løk i hvitvinen og tilsett spinaten. Kok opp og ta raskt av platen. Avkjøl i kjøleskapet.
  3. Bland inn majones, lettrømme og urter. Smak til med kajennepepper, sennep, salt, pepper og sitron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar