23. august 2011

Bløtkakebunn




















Denne oppskriften på sukkerbrød er alltid vellykket. Den kan fylles og pyntes som en tradisjonell bløtkake.


Her i huset blir denne bunnen til en marsipankake, tre lag kakebunn dynket med Solo og fylt med vaniljekrem, pisket krem og friske jordbær eller bringebær. På toppen: marsipanlokk og dekor etter begivenhet. Kaken kan fryses ferdig pyntet, men husk at den trenger lang tid på å tine igjen. Når den er tint kan det hende at marsipanen "svetter", men det kan tørkes av med litt kjøkkenpapir.

Passer til en form på 24 cm i diameter

4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/4 ts bakepulver


  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Legg bakepapir i bunnen av kakeformen, sett formen sammen og klipp av det som stikker ut. Smør " veggen" med smør eller margarin.
  3. Pisk egg og sukker til tykk og stiv eggedosis. Bland melet med bakepulver og sikt det over eggedosisen, bland forsiktig slik at eggedosisen fortsatt er luftig. 
  4. Hell røren i formen. Stek på laveste rille i ca 40 minutter. Stikk med en tynn pinne og se om det fortsatt kleber deig  - stek eventuelt videre noen minutter.
  5. Avkjøl kaken på rist i formen. Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne kaken.


Tips: Når du har tilsatt bakepulver, er det viktig at du steker kaken umiddelbart. Bakepulveret taper sin effekt hvis det blir stående.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar